Böcker

Min första spänningsroman om kriminalinspektör Maria Wern kom ut år 2000. Böckerna utspelar sig mestadels på Gotland där jag själv växte upp. De ges ut av Norstedts förlag www.norstedts.se

Efterhand har en serie barnböcker kommit till där Maria Werns son Emil har huvudrollen som detektiv i Visby innerstad. Böckerna är lämpliga för barn mellan 6-11 år. Böckerna är illustrerade av Mimmi Tollerup och ges ut av Rabén & Sjögrens förlag www.rabensjogren.se

Förutom deckare har jag skrivit en serie om åtta barnböcker för Bonnier Utbildning som handlar om Alex och Mia. Mimmi Tollerup har illustrerat även dem.

För Lättläst förlaget har jag skrivit två böcker för vuxna med läs och skrivsvårigheter.

Tillsammans med Agneta Blom har jag skrivit två böcker i vårdetik på Gothia förlag.

Efter fyra år som kåsör i tre dagstidningar släppte jag kåserisamlingen “Hantverkarsvett är dyrare än saffran” där jag samlat det bästa ur min produktion.

2013 fick jag idén om en hårfrisörska som också är en relationscoach i smyg. Det blev starten på feelgoodserien om Angelika Lagermark, Ödesgudinnan på Salong d’ Amour.

2019 släpptes “Dotter saknad”, den första boken i den nya serien om kriminalinspektör Kristoffer Bark. Här möter vi en arbetsgrupp som håller till i tornrummet hos polisen i Örebro och som tillsatts för att utreda olösta fall.