Må döden sova


Recensioner

”Det här är en spänningsroman när den är som allra bäst. Ingen som läser den kommer att bli besviken. Jag lovar.”
Ulf Hammarlund Länstidningen Södertälje

”När människor demaskeras och blir så små och hjälplösa som de är kommer de läsaren nära. Det är tänkvärt. Anna Jansson har en psykologisk blick för de gestalter hon skapar. det betyder väl att hon på något sätt tycker om dem, kan man förmoda.”
Dag Sandahl Östran

”Hon är en ny deckardrottning och hennes kriminalinspektör Maria Wen är en frisk fläkt.”
AnnaKarin Jansson Alingsåskuriren

”Förr var kravet på en kriminalroman att den skulle ge lösningar och svar, idag kräver man att den även ska ställa frågor och stimulera till tankeverksamhet och det gör Må döden sova.”
Karl G Fredriksson Nerikes Allehanda

”Både tempot och spänningen har skruvats upp. resultatet är en riktig sidvändare, helt klart hennes bästa deckare hittills, en lika spännande som tankeväckande Kriminalhistoria om barnlöshet, konstgjord befruktning, läkaretik och kloning.”
Bengt Eriksson BTJ

”Anna Jansson integrerar på ett smidigt och effektivt sätt sina synpunkter på dagens sjukvårdssituation med en spännande handling. Språket har också stora förtjänster; författaren återger till exempel på ett förtjänstfullt sätt jargongen bland sjukvårdspersonal som poliser. Hon har helt enkelt skaffat sig en etablerad plats på deckarhimlen av idag.”
Gunilla Holm Helsingborgs dagblad

”Må döden sova är ännu mer förtätad och suveränt berättad av en fritidsförfattare som håller på att etablera sig som Sveriges nya deckardrottning. Sen må Liza Marklund och andra konkurrenter om titeln säga vad de vill.”
Ingemar Andersson Bergslagsposten – Bergslagernas tidning

”Må döden sova är en roman som handlar om barnlöshet, provrörsbefruktning och om kloning. Tunga frågor, svåra frågor som Anna Jansson väl hanterar inom ramen för en spänningsroman.”
Per Åhlin Östersundsposten