Pojke försvunnen


Recensioner

”Ingredienserna i Anna Janssons nya bok ”pojke försvunnen” räcker för att hålla läsarintresset på topp. Dessutom beskriver hon Gotlands historia, geologi, natur och människor – det är nog det som ger henne hängivna läsare också utomlands – och hon skildrar dramats huvudpersoner med känsla och stil. Anna jansson skriver mycket och blir bara bättre…”
Barbro Frost Hallands Nyheter

Jag måste erkänna att jag är fascinerad av Anna Jansson, och hur hon lyckas växa som både författare och berättare för varje bok. Hon har alltid varit en god stilist, en skicklig berättare med förmåga att väva in filosofiska och moraliska funderingar i sina böcker… Upplösningen hade jag aldrig kunnat lista ut om jag så hade suttit och gissat i ett halvår.”
Kristianstadsbladet Cecilia Isberg

”För läsaren väntar en spännande och välskriven roman med skarpsynta skildringar av moraliska konflikter och mänskliga tillkortakommanden”
Ingalill Mossander Aftonbladet

”Parrelationerna, medelålders människors oförmåga att nå varandra i sin längtan efter kärlek är fint beskrivna. Anna Janssons berättarglädje och engagemang ger en spännande läsning. ”
Ingalill Magnusson BTJ

”En djupt engagerande roman”
Karl G Fredriksson Nerikes Allehanda

”…det är en svår konst att hålla intresset vid liv utan att ta till pangeffekter och cliffhangers. Jansson kan, bättre än de flesta. ”
Sydsvenska Dagbladet Bo Lundin

”En riktigt bra svensk deckare”
Bibbi Wopenka Jury

”Bäst just nu! En bra deckare har förutom den spännande intrigen och trovärdiga personbeskrivningar också en tydlig undertext. Den vill berätta något mer än bara historien om ett brott. Det lyckas Anna Jansson med här.”
TARA

”Som flera gånger tidigare använder Anna jansson sina professionella kunskaper om sjukdomssymptom och psykologiska hangups och hon gör det alldeles utmärkt, aldrig ett ord för mycket, men tillräckligt många för att läsaren ska börja fundera och undra och tänka efter en gång till.”
Sydsvenska Dagbladet

”Berättelsen suger tag i en och vägrar släppa greppet”
Jenny Andersson Dalarnas Tidningar

”Anna Jansson har en knivskarp blick… Hennes porträtt av bokens huvudagerande är knivskarpa, vare sig det gäller medelålders män på väg att tappa greppet eller kvinnor som slåss för barn, familj och man.”
Oskarshamnstidningen

”Berättelsen suger tag och vägrar släppa greppet.. Pojke försvunnen präglas av ett vidunderligt berättande genomsyrat av etiska dilemman, levande personskildringar och mänskliga brister och svårigheter…pojke försvunnen är en välskriven och fängslande deckare med oväntad upplösning.”
Dalarnas Tidningar

”Anna jansson håller inte bara läsaren fastnålad vid handlingen. Hon kan också konsten att måla bilder med sitt språk och låta läsaren krypa otäckt nära sina karaktärer.”
SOLO

”Anna Jansson vet hur man gör för att hålla spänningen vid liv.”
Laura

”Det är högtidsstund för många deckarläsare när Anna Jansson publicerar sin åttonde roman.”
Västervikstidningen

”Människoskildringarna är ofta långt starkare än genrens stereotyper.”
Norra Västerbotten

”Ingredienserna i Anna Janssons nya bok, Pojke Försvunnen, räcker för att hålla läsarintreset på topp.”
Hallandsposten