Silverkronan


Recensioner

”Hon låter en suggestiv stämning av gåtfullhet och mystik växa fram, som står i samklang med öns rika historiska förflutna och dess folktro. Det finns här en förankring i naturen som påminner om Staffan Westerlunds och Kjell Erikssons skildringar av den uppländska landsbygden, och det är ett gott betyg...Utan tvekan tar hon med denna roman ett stort språng framåt som författare.”
Karl G. Fredriksson Nerikes Allehanda

"Drivkrafterna bakom personernas handlande beskrivs trovärdigt, och en slutsats stannar kvar, åtminstone hos mig: låt alla barn känna sig välkomna och värdefulla! Förtryckta barn blir kuvade eller hämndlystna vuxna!...Silverkronan är den hittills bästa av Anna Janssons spänningsromaner...Anna Jansson har snabbt fått en stor publik, inte bara i Sverige, och hennes beundrare lär inte bli besvikna på Silverkronan."
Barbro Frost Hallandsposten

"Anna Jansson har ett djup i sina thrillers som få andra i den här genren. Hon skriver med inlevelse och stor finess. Hon lyckas knyta ihop alla trådar och hon gör det på ett sätt som gör boken spännande från första till sista sidan...Anna Jansson har nu skrivit fyra böcker om Maria Wern och de har bara blivit bättre och bättre. Ytterligare ett bevis för att hon vuxit in i klassen landets främsta deckarförfattarinnor."
Ulf Hammarlund Länstidningen Södertälje

”Njutbar och läsvärd även för fastlänningar...
Hon har ett fint och ledigt språk, hon är en duktig berättare
och hon målar levande och intressanta karaktärer. Intrigen är riktigt bra, och jag skulle vilja se den läsare som på ett tidigt stadium lyckas avslöja mördaren.”
Ola Sollerman Gotlands Tidningar

”Det är just i skildringen av denna förtvivlat utsatta kvinna
och hennes äktenskap och tillvaro som Anna Jansson verkligen lyckas.”
Lisa Pehrsdotter Arbetarbladet

”Silverkronan är utan tvekan Anna Janssons hittills bästa deckare. Den är annorlunda, intressant, välskriven, rik på kunskap och framför allt underhållande. Dessutom är Mona Jakobssons historia både gripande och upprörande...Rymmer bagaget bara en bok så är det ändå ingen tvekan om att det är Silverkronan som ska med i första hand.”
Gunilla Wedding Skånska Dagbladet

”Anna Jansson har med rätta uppmärksammats mycket den senaste tiden. Efter att ha läst Silverkronan förstår jag varför. Det Anna Jansson skriver är bra, mycket bra... Miljöerna är så perfekt beskrivna de kan vara. Och fastlandspolisens första möte med Gotlandsdricka är så bra att jag läser samma stycke flera gånger... Kriminalinspektör Maria Wern har kommit för att stanna, precis som Anna Jansson. Kommissarie Wallander i Ystad får se upp om titeln som populäraste deckarfigur. Den deckarentusiast som missat Silverkronan har ett antal lyckliga timmar framför sig. Det här är bara så bra.”
Rolf K Nilsson Gotlands Allehanda